Dekvloer

Een dekvloer is noodzakelijk voor het aanbrengen van een afwerkvloer. Veelal wordt het aangebracht op de betonvloer voor het bereiken van de gewenste hoogte. Uiteraard kan een dekvloer ook zijn dienst doen als uiteindelijke vloerafwerking.

Cementdekvloer

Een zandcementdekvloer is een dekvloer op basis van zand en cement. Deze vloeren zijn de traditionele dekvloeren en zeer geschikt om snel over heen te tegelen. Nadeel is wel dat een vloer op cementbasis altijd scheurvorming vertoond. Voordeel: een zandcementvloer is goedkoper en kan beter tegen vocht dan een anhydrietvloer. Bovendien is het in elke dikte leverbaar.

Anhydrietvloer

Een anhydrietvloer is een vloer op basis van gips. Deze vloeren worden vloeibaar aangeleverd en sluiten zich daarmee naadloos om de vloerverwarming, wat een hoger rendement oplevert. Daarnaast scheurt een anhydrietvloer vrijwel niet. Hierdoor is het uitermate geschikt voor PVC vloeren of vloeren die van zichzelf niet goed de warmte geleiden. Een anhydrietvloer heeft verder een 4x hogere trek- en buigsterkte dan beton. Het is daarmee dé ideale oplossing bij vloersystemen waarbij de hoogte gering is. Het nadeel van een anhydrietvloer is dat het niet goed reageert op langere periodes met een hoger vochtgehalte. Daarnaast is de aanschaf prijziger.

Uiteindelijk wordt de afwerklaag geplaatst, daarin zijn de mogelijkheden eindeloos: tegels, hout, PVC, woonbeton of gietvloeren. Hierin hebben wij onze vaste onderaannemers die ieder gespecialiseerd zijn in hun tak van sport.

Egaliseren

Egaliseren gebeurt om de ondervloer volledig vlak te maken. VBH Totaalvloeren kamt een vloeibare mix van een aantal millimeter over de dekvloer om de vloer zo glad mogelijk te maken. Dit brengt de volgende voordelen:

    • Niet hoeven uitbreken van de dekvloer;
    • Een perfect vlakke basis voor bijvoorbeeld pvc;
    • Kan worden gebruikt als afwerklaag door in kleur te mixen.

VBH Totaalvloeren staat u bij in het gehele proces van uw vloer. Zowel het aanbrengen van een dekvloer als het egaliseren van de vloer behoort tot onze kerntaken. Wij treden op als het aanspreekpunt en ontzorgen u volledig.

Vraag een offerte aan

Wilt u meer informatie over het leggen van uw dekvloer? Neem dan contact met ons op via 073-6907943 of info@vbhtotaalvloeren.nl. U kunt ons verder volgen op Facebook voor meer informatie.VBH Totaalvloeren: dé specialist voor uw vloer van A tot Z!

Wat kunnen wij voor u doen?

Betonvloer

VBH Totaalvloeren is gespecialiseerd in het aanleggen van betonvloeren. De betonvloeren kunnen gezien worden als constructievloeren en worden gestort op de isolatie.
Meer informatie

Dekvloer

Een dekvloer is noodzakelijk voor het aanbrengen van een afwerkvloer. Veelal wordt het aangebracht op de betonvloer voor het bereiken van de gewenste hoogte.
Meer informatie

Vloerverwarming

Wilt u vloerverwarming thuis laten aanleggen? Met uw blote voeten over een verwarmde vloer lopen? Wij helpen u graag bij het plaatsen van vloerverwarming.
Meer informatie

Afwerkvloer

De afwerkvloer is een afwerklaag boven de dekvloer. Er zijn vele mogelijkheden voor de afwerkvloer.
Meer informatie
  • Van slopen tot afwerking
  • Meer dan twintig jaar ervaring
  • Gespecialiseerd in betonvloeren en hiperfloors
  • Totale ontzorging van uw project