Dekvloer

Een dekvloer is noodzakelijk voor het aanbrengen van een afwerkvloer. Veelal wordt hij aangebracht op de betonvloer voor het bereiken van de gewenste hoogte. Ook kan een dekvloer dienst doen als uiteindelijke vloerafwerking, bijvoorbeeld in de vorm van een gietvloer, die de laatste jaren flink in populariteit toeneemt. Verder is een dekvloer een mooie oplossing om leidingen zoals vloerverwarming of elektriciteitsleidingen netjes in de vloer weg te werken. De dekvloer moet dan wel dik genoeg zijn.

Cementdekvloer

Een zandcementdekvloer is een dekvloer op basis van zand en cement. Deze vloeren zijn de traditionele dekvloeren en zeer geschikt om snel over heen te tegelen. Andere voordelen zijn:

 • Het is een vrij goedkope dekvloersoort
 • Deze dekvloer kan beter tegen vocht dan een anhydrietvloer
 • Hij is leverbaar in elke dikte

Omdat de cementdekvloer zo goed tegen vocht kan, is dit de ideale dekvloer voor badkamers. Bovendien is een cementdekvloer goed op afschot te leggen; in de badkamer is dat vaak van belang, omdat de vloer licht richting het doucheputje moet aflopen zodat het water goed weg kan stromen.

Het is belangrijk om de droogtijd van een cementdekvloer goed in acht te nemen. Wanneer dat niet gebeurt, kan het vocht dat nog in de dekvloer zit, in de afwerkvloer trekken met alle gevolgen van dien. Sommige vloerbedekkingen zullen niet goed kunnen hechten, en parket of andere houten afwerkvloeren kunnen kromtrekken. Alleen tegels kunnen eventueel gelegd worden op een nog lichtvochtige cementdekvloer gelegd worden.

Een nadeel van een cementdekvloer is, dat hij altijd wat scheurvorming vertoont. Ook duurt de droogtijd ervan wat langer dan die van een anhydrietvloer.

Eco2floor

De cementgebonden gietdekvloer is het perfecte duurzame alternatief voor een traditionele dekvloer op basis van cement. In plaats van cement, wordt voor de basis gebruik gemaakt van gemalen gegranuleerd hoogovenslak (GGBS). Dit is een zuiver restproduct afkomstig uit de staalindustrie. Het is dus niet speciaal geproduceerd voor Eco2floor, waardoor de CO2 uitstoot voor de productie zeer laag blijft.

Eco2floor gietdekvloeren zijn in alle binnenruimtes te plaatsen, ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Ze bieden een uitstekende warmtegeleiding waardoor ze perfect zijn voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. De droogtijd is vrij kort, waardoor de vloer al snel beloopbaar en belastbaar is; een groot voordeel voor het bouwproces. De uiteindelijke afwerking kan sneller plaatsvinden, waardoor ook weer kosten bespaard worden.

Egaliseren

Egaliseren gebeurt om de ondervloer volledig vlak te maken. VBH Totaalvloeren kamt een vloeibare mix van een aantal millimeter over de bestaande dekvloer om de vloer zo glad mogelijk te maken. Dit brengt de volgende voordelen:

  • Niet hoeven uitbreken van de dekvloer;
  • Een perfect vlakke basis voor bijvoorbeeld pvc;
  • Kan eventueel worden gebruikt als afwerklaag door in kleur te mixen.

VBH Totaalvloeren staat u bij in het gehele proces van uw vloer. Zowel het aanbrengen van een dekvloer als het egaliseren van de vloer behoort tot onze kerntaken. Wij treden op als het aanspreekpunt en ontzorgen u volledig.

Vraag een offerte aan

Wilt u meer informatie over het leggen van uw dekvloer? Neem dan contact met ons op via 073-6907943 of info@vbhtotaalvloeren.nl. U kunt ons verder volgen op Facebook voor meer informatie.VBH Totaalvloeren: dé specialist voor uw vloer van A tot Z!

Wat kunnen wij voor u doen?

betonvloer storten woonkamer

Betonvloer

VBH Totaalvloeren is gespecialiseerd in het aanleggen van betonvloeren. De betonvloeren kunnen gezien worden als constructievloeren en worden gestort op de isolatie.
Meer informatie

Dekvloer

Een dekvloer is noodzakelijk voor het aanbrengen van een afwerkvloer. Veelal wordt het aangebracht op de betonvloer voor het bereiken van de gewenste hoogte.
Meer informatie

Vloerverwarming

Wilt u vloerverwarming thuis laten aanleggen? Met uw blote voeten over een verwarmde vloer lopen? Wij helpen u graag bij het plaatsen van vloerverwarming.
Meer informatie

Afwerkvloer

De afwerkvloer is een afwerklaag boven de dekvloer. Er zijn vele mogelijkheden voor de afwerkvloer.
Meer informatie
 • Van slopen tot afwerking
 • Meer dan twintig jaar ervaring
 • Gespecialiseerd in betonvloeren en hiperfloors
 • Totale ontzorging van uw project