Vloer met vloerverwarming Arnhem

Wilt u uw vloer vernieuwen? Denkt u erover om vloerverwarming in uw vloer te laten verwerken? Voor een energiezuinige en strak afgewerkte vloer met vloerverwarming in de regio Arnhem is VBH Totaalvloeren uw ideale partner. Van sloop tot afwerking: wij zorgen ervoor dat uw nieuwe vloer er straks perfect bij ligt!

Alles onder één dak

Het concept van VBH Totaalvloeren is vrij uniek: wij kunnen het hele project voor u uitvoeren: van de sloop van de oude vloer, tot de aanleg en afwerking van de nieuwe vloer die u wenst. Inclusief de aanleg en aansluiting van uw vloerverwarming. Soms is het niet nodig om de hele vloer eruit te slopen en kunnen we de vloerverwarming infrezen in de bestaande dekvloer. Wij komen bij u langs en bekijken de situatie, zodat we een goede inschatting kunnen maken van de te verwachten werkzaamheden en kosten.

Nieuwe vloer met vloerverwarming in Arnhem

Er zijn verschillende manieren waarop wij vloerverwarming aan kunnen brengen in uw vloer. Ter plaatse bekijken wij allereerst wat de beste methode is, zowel in technisch als in economisch opzicht. Er zijn eigenlijk drie manieren waarop vloerverwarming kan worden aangelegd:

 • Infrezen in de bestaande dekvloer.
 • Aanbrengen boven op de bestaande vloer.
 • De oude vloer eruit slopen en een complete nieuwe betonvloer maken met afwerking naar keuze.

Infrezen in bestaande dekvloer

Wanneer we de vloerverwarming infrezen in de bestaande vloer, zal de afwerkvloer wel eerst verwijderd moeten worden. Ook is de isolatie van de vloer belangrijk, want als die niet in orde is, zal er veel warmte naar onderen weglekken. Isolatie is vaak wel aan te brengen aan de onderkant van de vloer, via de kruipruimte.

Aanbrengen op de bestaande vloer

Bij het aanleggen van de vloerverwarming boven op de bestaande vloer, moet u er rekening mee houden dat de vloer hoger komt te liggen. Dat heeft waarschijnlijk ook consequenties voor de plinten en de onderkant van de deuren in huis. We leggen dan een laag isolatiemateriaal, vervolgens leggen we de vloerverwarming die wordt afgedekt en ingekapseld met een dekvloer van beton, en daar bovenop komt de uiteindelijke afwerkvloer.

Oude vloer slopen en een complete nieuwe vloer met vloerverwarming maken in Arnhem

Soms is het niet mogelijk om de vloerverwarming in of op de bestaande vloer aan te leggen, omdat de oude vloer daarvoor niet geschikt is. In dat geval zullen we de oude vloer compleet verwijderen en een degelijke, stevige en strakke betonvloer met vloerverwarming voor u maken, die weer jaren meekan.

Voordelen van een vloer met vloerverwarming

VBH Totaalvloeren komt graag naar u toe in Arnhem om de mogelijkheden voor uw vloer met vloerverwarming te bespreken en u een passende offerte aan te bieden. Vloerverwarming brengt hoe dan ook verschillende voordelen met zich mee:

 • U zult een aanzienlijke besparing op de energierekening bemerken. Het water voor vloerverwarming hoeft namelijk niet zo warm te worden als het water in een CV met radiatoren;
 • De warmte wordt veel beter verdeeld over de ruimte en deze blijft ook langer op temperatuur;
 • Vochtproblemen worden door vloerverwarming ook voorkomen;
 • Geen lastige, stofvangende radiatoren meer in het zicht. U kunt uw ruimtes ongehinderd indelen zonder dat u last heeft van verwarmingselementen of leidingen. Dat oogt ook nog eens een stuk frisser!

Meer informatie

Wilt u meer weten over de aanleg van een vloer met vloerverwarming bij u in Arnhem of omgeving door VBH Totaalvloeren? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem even contact met ons op als u vragen heeft. Wij helpen u graag verder!

Wat kunnen wij voor u doen?

betonvloer storten woonkamer

Betonvloer

VBH Totaalvloeren is gespecialiseerd in het aanleggen van betonvloeren. De betonvloeren kunnen gezien worden als constructievloeren en worden gestort op de isolatie.
Meer informatie

Dekvloer

Een dekvloer is noodzakelijk voor het aanbrengen van een afwerkvloer. Veelal wordt het aangebracht op de betonvloer voor het bereiken van de gewenste hoogte.
Meer informatie

Vloerverwarming

Wilt u vloerverwarming thuis laten aanleggen? Met uw blote voeten over een verwarmde vloer lopen? Wij helpen u graag bij het plaatsen van vloerverwarming.
Meer informatie

Afwerkvloer

De afwerkvloer is een afwerklaag boven de dekvloer. Er zijn vele mogelijkheden voor de afwerkvloer.
Meer informatie
 • Van slopen tot afwerking
 • Meer dan twintig jaar ervaring
 • Gespecialiseerd in betonvloeren en hiperfloors
 • Totale ontzorging van uw project