Draagmuur verwijderen

Op zoek naar een deskundig team voor het verwijderen van draagmuren? VBH is uw partner voor het slopen van zowel binnen- als buitenmuren. Met meer dan twintig jaar ervaring in zowel vloeren als sloopwerken en betonboren en -zagen, kunnen wij iedere draagmuur veilig en professioneel verwijderen.

Onze aanpak

Een draagmuur vormt de ruggengraat van uw woning of bedrijfspand. Daarom is deskundigheid vereist bij het verwijderen ervan. Wij verwijderen niet alleen de draagmuur, maar plaatsen ook een nieuwe staalconstructie terug. U hoeft zich nergens zorgen over te maken, wij regelen het gehele proces.

Kosten draagmuur slopen

Voor een nauwkeurige inschatting van de kosten kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Hoe gedetailleerder de informatie die u ons verstrekt, des te nauwkeuriger onze inschatting zal zijn. Als er nog ontbrekende gegevens zijn, zorgen wij voor een volledige inventarisatie. Indien onze prijsindicatie binnen uw plannen past, komen we graag bij u langs voor een evaluatie en het opstellen van een definitieve offerte.

Herkennen van een draagmuur

Het herkennen van een draagmuur vereist vaak meer dan visuele inspectie. Het wordt meestal bepaald aan de hand van bouwkundige tekeningen. Bijvoorbeeld, muren tussen de keuken en woonkamer zijn vaak dragend. 

Enkele kenmerken van een draagmuur:

 • Dikte van minimaal 20 cm.
 • Doortrekking naar bovenliggende verdiepingen.
 • Buitengevel of gemaakt van beton, baksteen, of kalkzandsteen.
 • Massieve klank bij tikken.

Constructieberekening en vergunningen

Voordat we de draagmuur verwijderen, maken we een gedetailleerde constructieberekening om de juiste draagconstructie te bepalen. Deze berekening is vaak ook nodig voor vergunningsaanvragen. Wij kunnen u assisteren bij het aanvragen van de benodigde vergunningen, omdat regels per gemeente variëren.

Contact 

Benieuwd naar een vrijblijvende offerte of wilt u meer informatie over het verwijderen van draagmuren en onze diensten? Neem dan direct contact op via +31736907943 of via ons contactformulier. Ons team staat klaar om u te helpen!

Vrijblijvende indicatie aanvragen

Offerteformulier

  BetonvloerVloerverwarmingAfwerkvloerDekvloerIsolerenDraagmuur VerwijderenSlopen

  Adresgegevens

  De Nieuwe Ploeg 9, 5258 EX Berlicum

  Contactgegevens

  T: 073-6907943
  E: info@vbhtotaalvloeren.nl

  • Van slopen tot afwerking
  • Meer dan twintig jaar ervaring
  • Gespecialiseerd in betonvloeren en hiperfloors
  • Totale ontzorging van uw project