Vloerverwarming Utrecht

Een vloer met vloerverwarming is een duurzame investering. Wilt u vloerverwarming laten aanleggen in uw nieuwe of bestaande vloer? VBH Totaalvloeren kan het hele proces voor u uitvoeren: van de eventuele sloop van de oude vloer, tot aan de afwerking van de nieuwe vloer, met bijvoorbeeld een gietvloer. Wij komen graag naar Utrecht toe om de situatie te bekijken. Zo kunnen we exact bepalen wat nodig is om uw woning van vloerverwarming te voorzien.

Waarom een vloer met vloerverwarming zo aantrekkelijk is

Vloerverwarming geeft een aangename warmte die gelijkmatig over de ruimte verdeeld wordt. Doordat de warmte vanuit de vloer omhoog stijgt, zullen er onder in de kamers geen koude plekken meer zijn. Bovendien is het warmteverlies door ramen en muren minder. Ook naar onder zal er nauwelijks warmte weglekken omdat we zorgen voor een goede isolatielaag onder de vloerverwarming.

Bovendien werkt vloerverwarming op een aanzienlijk lagere watertemperatuur dan traditionele radiatoren, waardoor energie kan worden bespaard. Ook een warmtepomp is zeer geschikt voor het verwarmen met vloerverwarming. Daarnaast is ook vloerverwarming per kamer in te regelen en kunt u door middel van timers regelen wanneer de verwarming aan- en uitschakelt.

Een nieuwe of bestaande vloer met vloerverwarming maken in Utrecht

Of het om een bestaande vloer of om een compleet nieuwe vloer gaat: VBH Totaalvloeren kan u helpen. Wij komen graag bij u in Utrecht of omgeving kijken wat de beste methode is om vloerverwarming te realiseren.

Infrezen

In veel gevallen kunnen we de vloerverwarming infrezen in de bestaande dekvloer. De afwerkvloer moet dan wel verwijderd worden maar kan in sommige gevallen ook weer worden teruggeplaatst. Daarnaast is het van belang dat der isolatie aanwezig is, ofwel wordt aangebracht. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn want vaak kan dat gewoon middels isolatieplaten aan de onderkant van de vloer, via de kruipruimte.

Op de bestaande vloer

Wanneer infrezen geen optie is, kunnen we de vloerverwarming ook aanbrengen boven op de bestaande vloer. Daardoor zal de uiteindelijke afwerkvloer wel een aantal centimeters hoger komen liggen. Er wordt namelijk een isolatielaag aangebracht, daarbovenop komen de buizen voor de vloerverwarming en die worden weer ingekapseld in een dunne betonnen dekvloer. Ten slotte kan de afwerkvloer worden aangebracht.

Compleet nieuwe vloer

Soms is de oude vloer gewoonweg niet geschikt voor vloerverwarming, bijvoorbeeld als deze verzakt is of loszit, of als hij door de jaren heen andere beschadigingen heeft opgelopen zoals scheuren en barsten. Ook oude houten constructievloeren zijn niet geschikt en zullen moeten worden verwijderd. VBH Totaalvloeren kan ook de sloop van de oude vloer verzorgen. Zo kunt u het hele project van uw nieuwe vloer met vloerverwarming compleet door hetzelfde bedrijf laten uitvoeren!

Meer weten over vloerverwarming in Utrecht?

Wij informeren u graag over alle mogelijkheden. Bent u benieuwd wat VBH Totaalvloeren voor u kan betekenen op het gebied van vloerverwarming? Ook voor een complete nieuwe vloer bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact op als u vragen heeft. Wij nemen u alle zorgen uit handen.

Bouwjevloer

Het is ook mogelijk om zelf delen van de werkzaamheden uit te voeren om zo kosten te besparen. Als u dat interessant vindt, neem dan een kijkje op www.bouwjevloer.nl, een nieuw concept van VBH Totaalvloeren. Daarbij gaat u zelf aan de slag met ons specialistische gereedschap en onze materialen, terwijl u kunt rekenen op begeleiding en een duidelijk stappenplan van ons uit.

Wat kunnen wij voor u doen?

betonvloer storten woonkamer

Betonvloer

VBH Totaalvloeren is gespecialiseerd in het aanleggen van betonvloeren. De betonvloeren kunnen gezien worden als constructievloeren en worden gestort op de isolatie.
Meer informatie

Dekvloer

Een dekvloer is noodzakelijk voor het aanbrengen van een afwerkvloer. Veelal wordt het aangebracht op de betonvloer voor het bereiken van de gewenste hoogte.
Meer informatie

Vloerverwarming

Wilt u vloerverwarming thuis laten aanleggen? Met uw blote voeten over een verwarmde vloer lopen? Wij helpen u graag bij het plaatsen van vloerverwarming.
Meer informatie

Afwerkvloer

De afwerkvloer is een afwerklaag boven de dekvloer. Er zijn vele mogelijkheden voor de afwerkvloer.
Meer informatie
  • Van slopen tot afwerking
  • Meer dan twintig jaar ervaring
  • Gespecialiseerd in betonvloeren en hiperfloors
  • Totale ontzorging van uw project