Vloer vervangen

VBH: Experts in het vervangen van vloeren

Wanneer de vloer van uw woning vervangen moet worden, wilt u natuurlijk dat dit zo snel en goed mogelijk gebeurt. VBH Totaalvloeren is specialist op het gebied van vloeren; van sloop tot afwerkvloer kunnen wij u gedurende het hele proces ontzorgen. U kunt bij ons rekenen op vakmanschap en een vlotte service en communicatie, zowel in particuliere als bedrijfsmatige omgevingen.

Vloer vervangen: goede isolatie is de basis

De twee belangrijkste redenen waarom mensen voor een nieuwe vloer kiezen, zijn:

  • Gebrek aan isolatie, met kou, trek en een hogere energierekening tot gevolg;
  • Vochtproblemen, die vaak leiden tot grotere problemen zoals hout- of betonrot en gezondheidsklachten door schimmels.

Wanneer wij een oude vloer vervangen, plaatsen wij altijd een goed geïsoleerde vloer. Daardoor worden beide bovengenoemde problemen in de toekomst voorkomen: Er zal geen kou meer uit de kruipruimte of bodem door de vloer naar binnen trekken, en ook vocht krijgt geen kans meer door te dringen in de vloer. Heeft u een wat oudere woning? Houdt er dan rekening mee dat door het aanbrengen van isolatie, veel natuurlijke ventilatie verdwijnt. Het is dan vaak verstandig om op een andere manier ventilatie in de woning toe te passen.

Vloerverwarming bij het vervangen van de vloer

Wanneer u toch op het punt staat om uw oude vloer te vervangen, denk dan ook eens na over vloerverwarming. Dit is hét moment om deze aan te leggen. Vloerverwarming is energiezuiniger dan traditionele radiatorverwarming, het verdeelt de warmte beter over de kamer én het voelt natuurlijk heerlijk aan, zo’n warme vloer. VBH Totaalvloeren kan uiteraard ook de aanleg van uw nieuwe vloerverwarming voor u verzorgen.

Een vloer vervangen: wat zijn de mogelijkheden

VBH biedt u tal van mogelijkheden op het gebied van het vervangen van uw vloer. Natuurlijk begint alles met het slopen van de oude vloer. Onze specialisten zullen de oude vloer eerst beoordelen; wellicht is het niet nodig de hele vloer te verwijderen, en volstaat bijvoorbeeld het weghalen van de deklaag.

Een vloer bestaat uit verschillende lagen. Het begint met de isolatie, waarop vervolgens een gewapende constructievloer geplaatst wordt. Daaroverheen komt, indien u daarvoor kiest, de vloerverwarming. En dan komen we aan bij de dekvloer. Bij VBH kunt u kiezen uit verschillende dekvloeren, zoals een zandcementdekvloer, een anhydrietvloer of wellicht volstaat het egaliseren van de ondervloer.

Uiteindelijk kunnen we ook de afwerkvloer voor u gaan leggen. Laminaat, tegels, een gietvloer… kijk voor meer informatie op onze pagina voor Afwerkvloeren.

Meer weten?

Wat kunnen wij voor u betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op en vertel ons uw wensen omtrent het vervangen van uw vloer. Heeft u nog andere vragen? Wij staan u met plezier te woord.

Contactformulier

Adresgegevens

De Nieuwe Ploeg 9, 5258 EX Berlicum

Contactgegevens

T: 073-6907943
E: info@vbhtotaalvloeren.nl

  • Van slopen tot afwerking
  • Meer dan twintig jaar ervaring
  • Gespecialiseerd in betonvloeren en hiperfloors
  • Totale ontzorging van uw project