Vloer met vloerverwarming Tiel

Bent u op zoek naar een bedrijf dat u kan helpen met het maken van een complete vloer met vloerverwarming in Tiel? Of wilt u vloerverwarming aan laten brengen in of op uw bestaande vloer? VBH Totaalvloeren is een allround vloerenspecialist met meer dan twintig jaar ervaring. Wij kunnen het complete proces voor u verzorgen: van sloop tot afwerking. Geen gedoe met verschillende bedrijven en aannemers dus, maar alles onder één dak. Zodat u snel kunt genieten van uw nieuwe vloer met vloerverwarming.

Oude of nieuwe vloer met vloerverwarming in Tiel

Vloerverwarming kan vaak aangebracht worden op de bestaande vloer, maar niet altijd. Dit is afhankelijk van factoren als:

  • Draagkracht van de vloer: de vloerconstructie moet genoeg draagkracht hebben om het extra gewicht van de vloerverwarming te kunnen dragen. Soms kunnen we de vloer versterken;
  • Vloerhoogte: wanneer de vloer te hoog wordt, kan het zijn dat drempels, deuren en plinten moeten worden aangepast aan de nieuwe situatie;
  • Thermische geleiding: een betonnen vloer heeft een uitstekende thermische geleidbaarheid; een houten vloer juist niet. Voor de effectiviteit van de vloerverwarming is het belangrijk dat de bestaande vloer een goede geleiding geeft.

Infrezen of niet

Vaak kunnen we de afwerkvloer verwijderen en de vloerverwarming in de dekvloer frezen. De buizen passen perfect in de gefreesde gleuven, waardoor ze goed op hun plaats blijven liggen. De vloerverwarming wordt afgedekt met een dunne laag cement die geëgaliseerd wordt. Daarna kan de afwerkvloer aangebracht worden. Het is bij deze methode wel aan te bevelen om isolatie aan te brengen aan de onderkant van de vloer, via de kelder of kruipruimte.

Soms is het beter om de vloerverwarming op een bestaande vloer aan te leggen, bijvoorbeeld wanneer de constructievloer van hout is. Wel moet u er dan rekening mee houden dat de vloeropbouw hoger wordt, dus het is niet altijd mogelijk. In dat geval kunnen we er voor kiezen om de hele vloer te verwijderen en een complete nieuwe vloer met vloerverwarming te bouwen in uw woning in Tiel.

Kosten voor een vloer met vloerverwarming in Tiel van VBH Totaalvloeren

U kunt heel eenvoudig online een vrijblijvende offerte aanvragen voor een vloer met vloerverwarming bij u in Tiel. Doorgaans is het infrezen van vloerverwarming financieel het meest aantrekkelijk, maar het hangt natuurlijk van een aantal factoren af of dit ook mogelijk is. De kosten worden verder ook bepaald door zaken als het oppervlak, voorbereidingen en het type vloerverwarming.

Meer informatie en contact

Wilt u advies over de beste manier om uw vloer van vloerverwarming te voorzien? Of heeft u vragen over onze diensten en werkwijze? Vul dan even het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Natuurlijk kunt u ook altijd even bellen tijdens kantooruren: +31(0)73-6907943. Denkt u erover om het toch geheel of gedeeltelijk zelf te doen, om zo geld te besparen? Met ons nieuwe concept van Bouwjevloer voert u de werkzaamheden zelf uit, terwijl u wel kunt rekenen op onze steun. Wij leveren materialen, professioneel gereedschap, duidelijke instructies en ondersteuning waar nodig, en u doet de rest.

Wat kunnen wij voor u doen?

betonvloer storten woonkamer

Betonvloer

VBH Totaalvloeren is gespecialiseerd in het aanleggen van betonvloeren. De betonvloeren kunnen gezien worden als constructievloeren en worden gestort op de isolatie.
Meer informatie

Dekvloer

Een dekvloer is noodzakelijk voor het aanbrengen van een afwerkvloer. Veelal wordt het aangebracht op de betonvloer voor het bereiken van de gewenste hoogte.
Meer informatie

Vloerverwarming

Wilt u vloerverwarming thuis laten aanleggen? Met uw blote voeten over een verwarmde vloer lopen? Wij helpen u graag bij het plaatsen van vloerverwarming.
Meer informatie

Afwerkvloer

De afwerkvloer is een afwerklaag boven de dekvloer. Er zijn vele mogelijkheden voor de afwerkvloer.
Meer informatie
  • Van slopen tot afwerking
  • Meer dan twintig jaar ervaring
  • Gespecialiseerd in betonvloeren en hiperfloors
  • Totale ontzorging van uw project