Gietvloer

Bent u op zoek naar een vloerenspecialist die een perfecte gietvloer als afwerkvloer kan plaatsen? VBH Totaalvloeren is dé specialist voor alles op het gebied van vloeren. Ga met ons in gesprek zodat we samen kijken naar de beste gietvloer voor uw situatie. Wilt u vloerverwarming in uw gietvloer? Ook daar kunnen wij voor zorgen.

Welke gietvloer?

Wat bedoelen we nu eigenlijk met een gietvloer? Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren. Het eerste onderscheid dat gemaakt wordt, is dat tussen een gietdekvloer en een afwerkvloer. Bij VBH Totaalvloeren kunt u voor beide terecht. Wij specialiseren ons in:

  • Cementgebonden gietdekvloer van Eco2Floor;
  • Cementgebonden gietvloer;
  • Een PU gietvloer.

Eco2Floor

De Eco2Floor gietdekvloer is gemaakt van gemalen gegranuleerd hoogonvenslak (GGBS), een bindmiddel dat het traditionele cement vervangt. Het is een zuiver restproduct uit de staalindustrie. Omdat er nagenoeg geen CO2 uitstoot plaatsvindt in het productieproces is Eco2Floor een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor de traditionele cementgebonden gietdekvloer. Eco2Floor combineert daarnaast de voordelen van een traditionele gesmeerde zandcement dekvloer met het verwerkingsgemak van een gipsgebonden gietdekvloer (anhydriet).

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer kan als leefvloer gebruikt worden. Deze kan gewoon over een bestaande (tegel-)vloer worden aangebracht. Wel is deze vloer niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. De structuur is namelijk te poreus. Omdat er meerdere lagen geplaatst moeten worden kan het maken van een cementgebonden gietvloer wel wat langer duren: van 5 tot 10 dagen. Dat komt door de verschillende lagen, maar ook omdat er ook een voorbehandeling nodig is.

PU gietvloer

Vooral in industriële omgevingen zoals magazijnen etc. zijn PU gietvloeren gangbaar, maar ook in een woonomgeving met een moderne, industriële uitstraling zijn ze populair. Het is een naadloze vloer die gemaakt is van polyurethaan (PU) en kan ook gebruikt worden in vochtige ruimtes: de vloer is volledig water- en vuilafstotend. De vloer heeft een moderne betonlook en kan in elke gewenste kleur gemaakt worden.

De voordelen van een gietvloer

Gietvloeren zijn erg in populariteit toegenomen. Ze geven uw huis of kantoor een strakke uitstraling. De vloer is naadloos, wat ervoor zorgt dat hij heel eenvoudig schoon te maken is. Bovendien is het een goede warmtegeleider: perfect dus voor een huis met vloerverwarming. Vele kleuren zijn mogelijk en ook in de keuken of badkamer kan een gietvloer geplaatst worden; hij is namelijk waterdicht. En, ook niet onbelangrijk: de gietvloer heeft een geluiddempende werking.

Meer informatie en contact

Wilt u meer weten over het aanleggen van een gietvloer door VBH Totaalvloeren? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Wilt u weten wat een gietvloer u gaat kosten? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan; wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Kent u ons concept Bouw Je Vloer al? Met dit unieke concept kunt u een gedeelte van de werkzaamheden voor een nieuwe vloer zelf uitvoeren, terwijl u door ons wordt ondersteund met instructies, materiaal en gereedschappen. Op deze manier kunt u veel besparen op de kosten! Kijk op Bouwjevloer.nl voor meer informatie.

Wat kunnen wij voor u doen?

betonvloer storten woonkamer

Betonvloer

VBH Totaalvloeren is gespecialiseerd in het aanleggen van betonvloeren. De betonvloeren kunnen gezien worden als constructievloeren en worden gestort op de isolatie.
Meer informatie

Dekvloer

Een dekvloer is noodzakelijk voor het aanbrengen van een afwerkvloer. Veelal wordt het aangebracht op de betonvloer voor het bereiken van de gewenste hoogte.
Meer informatie

Vloerverwarming

Wilt u vloerverwarming thuis laten aanleggen? Met uw blote voeten over een verwarmde vloer lopen? Wij helpen u graag bij het plaatsen van vloerverwarming.
Meer informatie

Afwerkvloer

De afwerkvloer is een afwerklaag boven de dekvloer. Er zijn vele mogelijkheden voor de afwerkvloer.
Meer informatie
  • Van slopen tot afwerking
  • Meer dan twintig jaar ervaring
  • Gespecialiseerd in betonvloeren en hiperfloors
  • Totale ontzorging van uw project