Gietvloer

Bent u op zoek naar een vloerenspecialist die een perfecte gietvloer als afwerkvloer kan plaatsen? VBH Totaalvloeren is dé specialist voor alles op het gebied van vloeren. Ga met ons in gesprek zodat we samen kijken naar de beste gietvloer voor uw situatie. Wilt u vloerverwarming in uw gietvloer? Ook daar kunnen wij voor zorgen.

De voordelen van een gietvloer

Gietvloeren zijn erg in populariteit toegenomen. Ze geven uw huis of kantoor een strakke uitstraling. De vloer is naadloos, wat ervoor zorgt dat hij heel eenvoudig schoon te maken is. Bovendien is een gietvloer een goede warmtegeleider: perfect dus voor een huis met vloerverwarming. Vele kleuren zijn mogelijk en ook in de keuken of badkamer kan een gietvloer geplaatst worden; hij is namelijk waterdicht. En, ook niet onbelangrijk: de gietvloer heeft een geluiddempende werking.

Verschillende soorten gietvloer

Een gietvloer kan bestaan uit verschillende materialen. Afhankelijk van de toepassing van de vloer, kunt u een keuze maken voor een bepaald materiaal. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Woonbeton;
  • Een anhydrietvloer;
  • Een PU gietvloer.

Woonbeton

Woonbeton is een cementgebonden gietvloer en wordt in een aantal fases aangebracht. Wanneer het beton er eenmaal ligt, zal de toplaag nog afgewerkt moeten worden. Deze is namelijk na het storten nog wat ruw. De toplaag kan na een aantal dagen worden gepolijst met een speciale vlindermachine. Tot slot brengen we nog een aantal beschermen de lagen aan.

Anhydriet

Een anhydrietvloer wordt gegoten met mortel op basis van gips. Hij wordt vaak gebruikt als basis om af te werken met een andere soort afdekvloer, maar het is ook mogelijk om deze af te werken met een epoxy laag of een transparante coating. Het nadeel van een anhydrietvloer is dat ze minder geschikt zijn voor vochtige ruimtes, al kan er wel een vloeistofdichte toplaag op worden aangebracht.

De PU gietvloer

Een PU gietvloer, oftewel een Polyurethaan vloer, is veelzijdiger. We brengen verschillende laagjes aan en we kunnen hem in bijna alle kleuren maken. Ondanks de beton-achtige uitstraling is dit een kunststof vloer die goed bestand is tegen vocht. Bovendien zal hij niet verkleuren door zonlicht. Kortom: een vloer die jarenlang mooi blijft. Let wel op met meubels, want er kunnen op den duur wat krasjes ontstaan. Met de juiste beschermingsmiddelen kan dit echter goed voorkomen worden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het aanleggen van een gietvloer door VBH Totaalvloeren? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Wilt u weten wat een gietvloer u gaat kosten? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan; wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wat kunnen wij voor u doen?

betonvloer storten woonkamer

Betonvloer

VBH Totaalvloeren is gespecialiseerd in het aanleggen van betonvloeren. De betonvloeren kunnen gezien worden als constructievloeren en worden gestort op de isolatie.
Meer informatie

Dekvloer

Een dekvloer is noodzakelijk voor het aanbrengen van een afwerkvloer. Veelal wordt het aangebracht op de betonvloer voor het bereiken van de gewenste hoogte.
Meer informatie

Vloerverwarming

Wilt u vloerverwarming thuis laten aanleggen? Met uw blote voeten over een verwarmde vloer lopen? Wij helpen u graag bij het plaatsen van vloerverwarming.
Meer informatie

Afwerkvloer

De afwerkvloer is een afwerklaag boven de dekvloer. Er zijn vele mogelijkheden voor de afwerkvloer.
Meer informatie
  • Van slopen tot afwerking
  • Meer dan twintig jaar ervaring
  • Gespecialiseerd in betonvloeren en hiperfloors
  • Totale ontzorging van uw project