Anhydrietvloer

Een anhydrietvloer is een dekvloer die wordt gegoten en bestaat uit een mortel op basis van gips. Het wordt ook wel een calciumsulfaatgebonden gietvloer genoemd. Wilt u een perfect gegoten anhydrietvloer? Bij VBH Totaalvloeren bent u aan het juiste adres. Wij kunnen u helpen in elke fase van het proces voor uw nieuwe vloer: van sloop tot afwerking.

Anhydrietvloer: de voordelen

  • Een anhydrietvloer wordt gegoten in plaats van gesmeerd. Dat zorgt ervoor dat de vloer supervlak wordt, omdat het materiaal zichzelf nivelleert. Met een drijfrei wordt het oppervlak verder vlak gemaakt.
  • Omdat de samenstelling van een anhydrietvloer heel fijn is, is de vloer buigzamer dan een cementdekvloer. Daardoor treedt er nauwelijks krimp op en zullen er geen scheuren in de vloer ontstaan.
  • Het is een zeer goed geleidende vloer en is dan ook ideaal om te gebruiken bij vloerverwarming; de anhydriet kan perfect over de verwarmingsbuizen gegoten worden en sluit 100% aan.
  • Deze dekvloer kan afgewerkt worden met elke soort dekvloer. Ook is het mogelijk om de vloer te verven met bijvoorbeeld epoxy vloerverf, of een transparante coating voor een betonlook.
  • De vloer kan snel gemaakt worden. Hij is na 24 uur al beloopbaar, maar de droogtijd duurt langer. Die is afhankelijk van de dikte, maar ook van het vochtgehalte in de ondervloer.

Is de anhydrietvloer voor elke ruimte geschikt?

Voor grote oppervlakken is deze dekvloer zeer geschikt, omdat hij snel aangemaakt kan worden en nauwelijks werkt. Er zijn geen naden of kieren te zien. Hij is dan ook vaak te vinden in bedrijfspanden en garages, maar ook in woningen komt de anhydriet steeds vaker voor. In vochtige ruimtes zoals de badkamer is de anhydrietvloer niet aan te bevelen, hoewel het wel mogelijk is om een vloeistofdichte toplaag aan te brengen. Deze vloer is verder alleen geschikt voor binnenruimtes, en het is erg lastig om de vloer op afschot te gieten.

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die er zijn omtrent de anhydrietvloer? Neemt u dan contact met ons op, ook als u graag een offerte-aanvraag wilt doen. Wanneer u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!

Wat kunnen wij voor u doen?

betonvloer storten woonkamer

Betonvloer

VBH Totaalvloeren is gespecialiseerd in het aanleggen van betonvloeren. De betonvloeren kunnen gezien worden als constructievloeren en worden gestort op de isolatie.
Meer informatie

Dekvloer

Een dekvloer is noodzakelijk voor het aanbrengen van een afwerkvloer. Veelal wordt het aangebracht op de betonvloer voor het bereiken van de gewenste hoogte.
Meer informatie

Vloerverwarming

Wilt u vloerverwarming thuis laten aanleggen? Met uw blote voeten over een verwarmde vloer lopen? Wij helpen u graag bij het plaatsen van vloerverwarming.
Meer informatie

Afwerkvloer

De afwerkvloer is een afwerklaag boven de dekvloer. Er zijn vele mogelijkheden voor de afwerkvloer.
Meer informatie
  • Van slopen tot afwerking
  • Meer dan twintig jaar ervaring
  • Gespecialiseerd in betonvloeren en hiperfloors
  • Totale ontzorging van uw project